UKLJUČEN INTERPOL Još uvijek se utvrđuje identitet ubijenog muškarca kod Nevesinja

Nevesinje Zovi Do
Hercegovina.info

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa izjavio je da još uvijek nije utvrđen identitet ubijene osobe u sukobu s policijom u Zovom Dolu kod Nevesinja. U istrazi im pomažu i međunarodne agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzimaju se intenzivne mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, s ciljem utvrđivanja identiteta. U tijeku je razmjena informacija s Interpolom i drugim međunarodnim organizacijama kako bi se došlo do potrebnih podataka.

"Izuzet je uzorak za DNK, otisci papilarnih linija prstiju predani su policijskim agencijama radi identifikacije i očekujemo odgovore. Što se tiče oružja, na terenu operativne jedinice obavljaju svoj posao, prikupljaju informacije i izjave," rekao je Laketa, prenosi Klix.ba.

Potvrdio je da su u objektu, gdje je NN osoba stradala u razmjeni vatre s policijom, pronađeni predmeti i osobna dokumenta stanovnika s područja općine Berkovići, a koji potječu iz ranijih kaznenih djela krađe.

Ne mogu povezati stradalu osobu s osobom koju su građani tijekom siječnja ove godine prijavljivali da na području općine Berkovići ulazi u napuštene kuće.

"Postojala su operativna saznanja i utvrđen je identitet, ali ne možemo potvrditi je li to upravo ta osoba koja je izvršila kaznena djela na području Berkovića. Ta osoba, koju su prijavljivali građani, ulazila je u dio napuštenih objekata. Nije isključeno da se radi o istoj osobi ili da je povezana sa stradalom osobom," dodao je Laketa.

Na konferenciji za medije izjavio je da je stanje sigurnosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje zadovoljavajuće.