UHIĆEN MUŠKARAC Ucjenjivao žene da će objaviti njihov eksplicitni sadržaj ukoliko mu ne daju novac

Uhićenje - Sarajevo - Ucjena

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ŽS, poduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentiranja izvršenja kaznenog djela „Ucjena“ iz članka 296. KZ-a Federacije BiH. Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu navedenih aktivnosti, slobode je lišena jedna osoba iz Sarajeva inicijala A.Č. (1989.), kojeg se sumnjiči da je u proteklom razdoblju, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, ucjenjivao više žena prijetnjom da će objaviti njihove privatne fotografije, te od njih zahtijevao isplatu određenog novčanog iznosa.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata navedene osobe, pri čemu su pronađeni predmeti koji su traženi po naredbi navedenog suda.

Nad osobom lišenom slobode izvršena je kriminalistička obrada u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podneseno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.