UHIĆEN JEDAN OD DOLKIĆA Policija ga našla kako zalijeva konoplju

Lisice uhićenje
Ilustracija

Obitelj Šimić, u Grudama poznata kao Dolkić opet je imala posjetu organa gonjenja. Ovoga puta policajci su jednog od Dolkića zatekli kako zalijeva konoplju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za Vaš upit od dana 22. srpnja 2024. možemo vas obavijestiti da su policijski službenici Sektora kriminalističke policije provodeći pojačane aktivnosti na suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dana 22. srpnja 2024. u mjestu Borajna, općina Grude lišili slobode osobu L.Š. (2005.) koji je zatečen prilikom zalijevanja nasada zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na stabljike indijske konoplje. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg, te je dana 23. srpnja 2024.godine nakon ishođenja naredbi za pretres kuće, vikendice, okućnice, vozila, osoba i pratećih objekata koje koristi L.Š. (2005.) izvršeni pretresi i pronađena je veća količina zeljaste biljne materije, precizna vaga, metalna mrvilica, mobiteli, određena svota novca. Nakon kompletiranja predmeta policijski službenici će protiv L.Š. (2005.) podnijeti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz čl. 238 KZ F BiH „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio predmetno kazneno djelo", kaže u odgovoru našem portalu Mila Ćavar, glasnogovornica MUP-a ZHŽ. 

Podsjetimo, Mate Šimić zvani Dolkić (1969.) i njegov brat Blago (1976.) osuđeni su u Sudu BiH na 13, odnosno osam godina zatvora. U Sudu BiH su osuđeni zbog organiziranog kriminala (skupinu organizirao Mate) i prekograničnog krijumčarenja drogom, neovlaštenog posjedovanja droge s ciljem daljnje prodaje, držanja eksploziva, a stariji od braće i za prijetnje tadašnjem policijskom komesaru MUP-a ŽZH-a Zoranu Galiću. 

U novije vrijeme policija se bavi sinovima. Ivan Šimić Dolkić ranije se spominjao u kontekstu krađe laptopa dok je L.Š. nedavno s ocem prijavljivan za obiteljsko nasilje.