U PRIPITOM STANJU Vodio ovce kroz rođakovu njivu, pa ga izudarao štapom i davio

čuvanje ovaca

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije protiv Mate Kepić-Trutića zvanog "Braco" jer se sumnjiči da je počinio kazneno djelo laka tjelesna ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optužnici se navodi da je navedeno lice 2. travnja ove godine u pripitom stanju sa stadom ovaca prolazio kroz njivu svog rođaka N.K., koja se nalazila uz njegovu kuću.

"Tad mu se N.K. obratio riječima ‘zašto pušta ovce ispred njegove kuće’ nakon čega ga je Mato gurnuo i udario više puta štapom po leđima obraćajući mu se riječima ‘bio je jedan takav u Hrvatskoj pa je sad pod zemljom, nećete vi ovdje ostati pobit ću vas’, te mu potom sjeo na leđa i objema rukama uhvatio za vrat i počeo daviti", stoji u optužnici, pišu Nezavisne.

Dalje piše da ga je na ovaj način lako tjelesno ozlijedio i nagnječio mu desnu stranu grudnog koša, svjestan da takvim ponašanjem drugog može lako ozlijediti.

"Oštećeni N.K. se zatim uspio otrgnuti i pobjeći kući, nakon čega se zbog ozljeda koje je zadobio obratio Domu zdravlja Travnik i predmetni događaj prijavio Policijskoj stanici Travnik", zaključuje se u optužnici.