U KUĆI DRŽAO SVE I SVAŠTA Zatvorski čuvar iz KPZ Mostar osuđen na dvije godine zatvora

KPZ Mostar zatvor
Hercegovina.info

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu je dokazalo krivnju optuženiku Iliji Milićeviću iz Širokog Brijega, zatvorskom čuvaru KPZ Mostara, zbog kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić, koji je činjenične navode iz optužnice dokazivao pozivanjem i ispitivanjem pet svjedoka, dva vještaka i materijalnim dokazima prikupljenim tijekom istrage. 

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Ilija Milićević je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine. 

Ilija Milićević se teretio da je 12. 11. 2022. godine u obiteljskoj kući u Širokom Brijegu držao tri pvc vrećice s ukupno 165,295 grama marihuane, dvije digitalne vage na kojima su pronađeni tragovi opojne droge marihuane i kokaina, tri automatske puške tipa „Kalašnjikov“ i više komada vojnih, bojevih, puščanih metaka. 

Protiv navedene presude stranke imaju pravo podnijeti žalbu, a Tužiteljstvo će nakon prijema pismenog otpravka presude odlučiti o podnošenju žalbe zbog odluke o kazni. 

U skladu s načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, naveli su iz Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.