TROJICA NAJBOLJE RANGIRANIH Tko će postati novi direktor SIPA-e?

Sipa

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana obavili su intervjue sa sedam kandidata koji su se prijavili na natječaj za direktora SIPA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri najbolje rangirana kandidata nakon intervjua su bili aktualni direktor SIPA-e Darko Ćulum, Ljubiša Pandurević, trenutni načelnik Financijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e u Banjoj Luci, i Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj, piše Klix.ba.

Ćulum je od Nezavisnog odbora dobio 68 bodova, Pandurević 67, a Radinković 65. Unatoč ovom bodovanju, ime kandidata za glasanje Vijeću ministara BiH predlaže ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Nenad Nešić i struja SNSD-a iz Doboja okupljena oko Sanje Vulić i Obrena Petrovića favoriziraju Radinkovića, dok je Ćulum kandidat koji ima podršku SNSD-ove struje iz Parlamenta BiH okupljene oko Nebojše Radmanovića. U tim političkim odnosima sada se lome koplja.

Sada je na koalicijskim partnerima SNSD-a iz Vijeća ministara da odluče hoće li podržati prijedlog Nenada Nešića ili ga odbiti.