TREZORSKI ZAPISI Federacija BiH ide u novo zaduženje od 30 milijuna KM

Vlada FBiH
Hercegovina.info

Nakon uspješne osamdesete emisije trezorskih zapisa Federacije BiH ovaj entitet se zadužio za novih 29,16 milijuna KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječna kamatna stopa iznosi 3,8416 posto, a ukupan iznos pristiglih ponuda premašio je 50 milijuna maraka, piše Capital.

Podsjećamo, nakon što je prije destak dana otkazana posljednja aukcija trezorskih zapisa Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), investitorima je ponuđeno novih 3.000 'trezoraca'.

Nominalna vrijednost je 10.000 KM, a ukupna vrijednost emisije iznosi 30 milijuna KM.

Riječ je o devetomjesečnim trezorskim zapisima, a datum dospjeća je 05. ožujka 2025. godine

Nakon četiri uspješne aukcije trezorskih zapisa, FBiH je odlučila otkazati prethodnu aukciju koja je planirana u iznosu od 30 milijuna KM, a bila je zakazana za 21. svibanj 2024. godine.

“Uzimajući u obzir tržišne uvjete i adekvatnu razinu likvidnosti Jedinstvenog računa trezora FBiH, Federalno ministarstvo financija odlučilo je da otkaže aukciju trezorskih zapisa planiranu za 21. svibnja 2024. godine”, priopćeno je tada.

Nije poznato je li se išta za deset dana dogodilo „sa adekvatnom razinom likvidnosti“ pa je Vlada FBiH vrlo brzo odlučila da, ipak, ide u novo zaduženje.

Inače, Federacija Bosne i Hercegovine se u prvih pola godine 2024. godine zadužila više od 125 milijuna maraka emisijom trezorskih zapisa.