TRENUTNO STANJE Većina evakuiranog stanovništva vratila se kućama, radi se na pronalasku nestalih

Donja Jablanica
Hercegovina.info

Iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ dali su nove informacije za četvrtak o stanju poplavljenim područjima. Na temelju prikupljenih informacija iz Operativnih centara Konjic i Jablanica, doznaju da se većina evakuiranog stanovništva vratila svojim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasilačke ekipe su i danas radile na pronalasku nestalih osoba i čišćenju terena. Osposobljavaju se za promet putni pravci na području Buturović Polja, a radi se i na popravku elektro mreže. U nekim selima još uvijek nema električne energije.

Put M–17 je još uvijek je zatvoren za promet, osim za vozila sa dozvolom.

Jablanica

Na području Općine Jablanica, još uvijek je u prekidu opskrba električnom energijom. Radi se na otklanjanju kvarova. Isto je i s opskrbom vodom.

U pojedinim mjestima u prekidu je mobilna i fiksna telefonija. I dalje su u prekidu putne komunikacije s pojedinim naseljima na području Općine Jablanica, kao i sa susjednim općinama. Radi se na njihovom čišćenju.

Spasilački timovi su od ranih jutarnjih sati nastavili potragu za stradalima. Vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području Općine.

Na terenu su domaći spasilački timovi kao i timovi iz susjednih država. Pored njih angažiran je veći broj volontera koji pomažu u dostavi hrane, lijekova i saniranju nastalih šteta na ugroženom području.

Prozor-Rama

Na području Općine Prozor – Rama službe za cestovni promet su na terenu, svi putovi su prohodni, osim puta Gračac – Pomen. Otežano se prometuje putovima Hudutsko – Toščanica – Grevići, Gračanica – Klek , M16/2 – Gorica, Hudutsko – Lizoperci, Uzdol – Here i Jaklići – Draševo.

Komisija za procjenu šteta 9.10.2024. izišla na teren.

Do sada je evidentirano 15 prijava štete na nepokretnoj imovini i jedna prijavu štete na pokretnoj imovini.

U selima Toščanica i Hudutsko došlo je do zamućenja bazena za pitku vodu, pa djelatnici Civilne zaštite u suradnji sa „Crvenim križom“ svakodnevno dostavljaju istu.