TREBINJE ZBRAJA ŠTETU Oštećena imovina građana, usjevi i javni objekti

nevrijeme Trebinje
Hercegovina.info

Kozarska Dubica i Trebinje formirale su komisije za procjenu šteta nakon nevremena praćenog gradom koje je u noći s ponedjeljka na utorak pogodilo te lokalne zajednice.

Nevrijeme je prouzročilo štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini građana, usjevima, javnim objektima i infrastrukturi.

Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić rekao je za RTRS kako je situacija loša u dijelovima grada zahvaćenim gradonosnim oblakom i da su najveće štete pričinjene na objektima i usjevima. Naveo je kako će Povjerenstvo izvršiti procjenu štete na usjevima koja je, kaže, višemilijunska i za čiju će nadoknadu biti potrebna pomoć Vlade.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je kako je Komisija za procjenu štete od jučer na terenu, istaknuvši kako je najvažnije da nije bilo žrtava nevremena i da će materijalna šteta biti nadoknađena.

Ćurić, koji je i načelnik Stožera za izvanredne situacije, kazao je za ATV da za sada imaju 55 poziva za prijavu štete nakon jučerašnjeg nevremena, bilo da se radi o krovovima, vozilima ili štetama na poljoprivrednim usjevima. Ono što je najvažnije, ističe, nije bilo žrtava.

Iz Gradske uprave pozvali su sve građane da se jave i prijave štetu. Formirano je, kaže Ćurić, i povjerenstvo za procjenu štete.

''Formirali smo komisiju, od jučer je već prisutna na terenu. Na terenu su od ranih jutarnjih sati vrijedni ljudi iz komunalnog poduzeća, Ekologije i sigurnosti, dobrovoljnih vatrogasnih društava, Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice, Civilne zaštite, HET-a. Jučer smo sanirali dobar dio, ono što se moglo sanirati, da sve ceste budu prohodne, da se na neki način zaustave štete na objektima da ne bude veće štete. Jutros idemo na detaljniju sanaciju'', rekao je Ćurić.