TRAŽE SE VOLONTERI Za vikend se organizira velika akcija uklanjanja otpada od Konjica do Mostara

Neretva, most Begića i Begovića smeće, poplave
hercegovina.info

Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uputilo je poziv zainteresiranim volonterima s područja BiH da se u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada, priključe velikoj koordiniranoj akciji čišćenja vodotoka i jezera na području pogođenom poplavama, na potezu od Konjica do Mostara, kako bi se uklonile tone otpada koje plutaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljanje volontera predviđeno je ispred Lučke kapetanije Ostrožac u 9 sati, a tehničku i operativnu podršku volonterima osigurat će organizatori akcije.

Volonterska akcija uklanjanja otpada, koji je nastao kao posljedica razornih poplava koje su pogodile područja Jablanice i Konjica, održava se u suradnji s nadležnim službama civilne zaštite i uz podršku Turističke zajednice HNŽ.

Cilj akcije je prije svega pomoći poplavljenim područjima, ukloniti otpad s obala Jablaničkog i Grabovičkog jezera, te spriječiti da rijeke i jezera postanu velike vodene deponije.

Kako je izvijestilo županijsko Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša, volonteri za daljnje informacije trebaju pratiti službene mrežne stranice Općina Jablanica, Visit Jablanica, Visit Konjic i Visit Drežnica.