TOPLINSKI VAL JOŠ MALO TRAJE Poznato kada stiže promjena vremena uz jake oluje

Ljeto vrućina ćelopek sparina

Danas u Bosni i Hercegovini prevladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslijepodnevnim satima moguć je poneki lokalni pljusak s grmljavinom na sjeveru, sjeverozapadu, zapadu i centralom dijelu Bosne. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

No, toplinski val trajat će do kraja idućeg tjedna kada stiže nagla promjena vremena.

Kako piše Hercegovina Meteo, nakon ugodnijeg dijela ljeta, sljedećih dana slijedi nam nešto neugodniji, uz sve više temperature zraka i sve prisutniju sparinu zbog povećanja vlažnosti zraka. 

Uslijed jačanja jugozapadnog visinskog strujanja, prema većem dijelu prognostičkih modela od nedjelje će doći i do dotoka novih značajnijih količina saharskog pijeska i čestica prašine, zbog čega će nebo ponovno postati sivkasto i zamućeno. 

Nove oluje

Porast temperatura zraka se nastavlja i u sljedećem tjednu, pa će to od sredine sljedećeg prerasti i u novi toplinski val. Međutim, kako sugeriraju prognostičke karte, ni ovaj toplinski val neće dugo potrajati, jer je već krajem sljedećeg tjedna moguća nova promjena vremena uz nova jaka nevremena i oluje, kako je to obično bivalo i u dosadašnjem dijelu ljeta, a čini se kako će takvo stanje dalje i nastaviti. 

Prognoza za naredna tri dana

U ponedjeljak 8. 7. 2024. u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je poneki lokalni pljusak s grmljavinom u Bosni. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak 9. 7. 2024. u Bosni i Hercegovini prijepodne pretežno sunčano vrijeme. Uz razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U srijedu 10. 7. 2024. u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.