TOPLE NOĆI I VRELI DANI Mostar ovog tjedna obara rekord iz 2007. godine, ali ne samo po temperaturi

Stari grad - Turizam - Kupci - Mostar
Hercegovina.info

U Bosni i Hercegovini sunčano i vruće uz malu do umjerenu naoblaku, a noću se u mnogim gradovima očekuje tropska noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, danas je najtopliji dan u ovom tjednu, a sve što slijedi neće donijeti veće padove temperature. Poslijepodne su lokalni pljuskovi mogući ponegdje na istoku i sjeveru Bosne. Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29, a najviša dnevna od 34 do 43 stupnja.

“Neće se oboriti temperaturni rekord od 46,2°C, ali će se zato oboriti rekord po pitanju dugotrajnosti mjerenja četerdesetica, u Mostaru danas već 6. dan zaredom, a dosadašnji maksimalni niz iznosio je 8 dana zabilježen 2007. godine. Četerdesetice se prognoziraju najmanje do petka”, javlja Hercegovina Meteo.

Od srijede, pa u drugom dijelu tjedna zbog blizine hladnih fronti, povremenih nestabilnosti može biti i na našem području, osobito u sjevernijim dijelovima Hercegovine, kada na lokalnoj razini može biti i nevremena.

U Sarajevu sunčano i vruće. Razvojem naoblake moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 20, a najviša dnevna temperatura oko 36 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza u toplim danima

Kao i prethodnih dana, nastavlja se trend visokih temperatura koje će nepovoljno djelovati na većinu populacije. Opće stanje će biti loše širom zemlje, najlošije na sjeveru i sjeveroistoku. Preporučljivo je izbjegavati duže izlaganje suncu uz obaveznu zaštitu zbog visokih vrijednosti UV indeksa. Poseban oprez savjetuje se kroničnim bolesnicima, starijoj populaciji i djeci.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.