TKO RAVNA BRDO? Takačev izvođač radova koristi nelegalni pristupni put i bahato ignorira mještane Miljkovića

Izvođač radova MAČ d.o.o Graditelj za solare iznad Miljkovića

Investitor Enersol d.o.o., čiji je vlasnik, prema registru, sveučilišni profesor u Mostaru Franjo Takač, zajedno sa Zrinkom Pavković, koriste nelegalni priključak s magistralne ceste Mostar - Čitluk, u Kobilovači za potrebe pristupnog puta na gradilište solarnih postrojenja iznad Miljkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je napomenuti da je i bivši investitor Ivan Pavković Šišović također koristio nelegalni priključak kada je započeo radove na pristupnom putu za gradilište. Unatoč jasnim kršenjima zakona, izvođač radova Mač d.o.o., čiji je vlasnik Dalibor Kukić, zvani Daca, nastavio je radove, uzrokujući daljnje uništavanje zemljišta na brdima iznad Miljkovića.

Tko je Dalibor Kukić zvani 'Daca'?

Prema registru poslovnih subjekata MAČ GRADITELJ d.o.o. osnovan je 23.03.2015. godine. Zastupnik i direktor navedenog poduzeća vodi se Kukić Dalibor, poznatiji kao 'Daca'. Kako doznaje Hercegovina.info prethodni izvođač radova je odustao zbog protivljenja lokalnog stanovništva da se na brdu iznad sela postave solari. Takač je znao zašto angažira Dacu, koji unatoč protivljenju lokalnog stanovništa danima ravna teren za postavljanje budućih solara iznda Miljkovića.

Krenulo mu sa solarmanijom

Prema financijskim podacima firme MAČ GRADITELJ d.o.o. ukupni prihodi tvrtke za 2022. godinu iznosili su 755.512,00 KM dok je samo godinu poslije promet udvostručen 1.557.163,00 KM. Daca je u javnosti ostao poznat po incidentu na utakmici 2019. godine kad je kako piše Dnevni avaz pljuvao u loži članove FK Sarajevo.

>>VIDEO incidenta možete pogledati ovdje

Dalibor Kukić Daca pljuje članove FK Sarajevo u VIP loži Zrinjskog

Investitor ili izvođač radova nisu zatvorili nelegalni priključak na magistralnu cestu  Mostar – Čitluk

Na temelju dopisa JP Cesta Federacije od 11.10.2024., kojeg potpisuje direktor gospodin Ljubo Pravdić, investitoru je naloženo da u roku od 3 dana od dana preuzimanja zahtjeva ukloni nelegalno izgrađeni priključak. Budući da investitor ili izvođač radova nisu postupili u zadanom roku, priključak će po svemu sudeći, a po nalogu JP Cesta FBIH zatvoriti netko drugi, a troškove će snositi investitor.

Nelegalni pristupni put, Kobilovača na magistralnoj cesti Mostar - Čitluk

Ako investitor nije imao osiguran pristupni put za gradilište solarnnih postrojenja koji se sastoji od nekategoriziranog puta (makadama) koji je u nadležnosti Grada Mostara i priključka na magistralnu cestu Mostar – Čitluk koji je u nadležnosti JP Ceste Federacije BiH onda se postavlja ključno pitanje, kako je investitor dobio dozvole od Grada Mostara za gradnju solarnih postrojenja ako nema osiguran pristupni put do istoga.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.