TAKO JE TO U BiH Ministar dodijelio jednokratnu pomoć sinu pa se ispričao javnosti

novac KM
Ilustracija

Povodom vijesti da je ministarstvo na čijem je čelo dodijelilo jednokratnu pomoć njegovom sisnu, oglasio se ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Odluka o dodjeli jednokratne novčane pomoći objavljena u javnosti, ovjerena i potpisana od strane ministra za boračka pitanja Dr.sc. Omera Osmanovića je vjerodostojna.

Sadržaj potpisane Odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za plaćanje troškova školovanja članu obitelji, se odnosi na pravo o dopunskim pravima boraca koje sam iskoristio kao nositelj Odlikovanja 'Srebrena policijska značka'. Iako ne postoji zakonske prepreke za realizaciju Odluke, ista nije realizirana i proračunska sredstva nisu isplaćena.

Omer Osmanović

Uzimajući u obzir moj odgovoran i profesionalan rad kao ministar za boračka pitanja KS u razdoblju od siječnja 2021.godine do danas, isključivo sam vezan za boračku/braniteljsku populaciju čiji sam i sam pripadnik i u potpunosti razumijem da postoji nelagoda u smislu razumijevanja prava člana obitelji i uvjeta za donošenja odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za plaćanje troškova školovanja članu obitelji i zbog toga mi je neugodno i želim se izvinuti javnosti i iskazati žaljenje zbog učinjenog.

Također želim naglasiti da u potpunosti podržavam pravo na pristup podacima i potpunu transparentnost u radu predstavnika na svim razinama vlasti, ali izražavam žaljenje da su ovom prilikom osobni podaci člana moje obitelji javno predstavljeni, čime je osoba nepravedno izložena javnom sudu.

S izrazom posebnog poštovanja, još jednom naglašavam da mi je žao da je ovaj događaj uznemirio građane kao i moje prijatelje zbog čega se izvinjavam cjelokupnoj javnosti Kantona'', napisao je Osmanović na svom Facebooku.