FOTO  Sveučilište u Mostaru dobilo svoj Sindikat

Sindikat SUM Mostar

Mostarsko sveučilište u 2024. godini dobilo je svoj Sindikat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dana 17. lipnja 2024. godine u 17:00 sati u punom amfiteatru Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru održana je Osnivačke skupština Sindikata Sveučilišta u Mostaru.


Na početku rada Osnivačke skupštine nazočnima su se obratili predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ gosp. Josip Milić i predsjednik Sindikata učitelja HNŽ gosp. Goran Miličević i iskazali podršku osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Usvojene sve odluke


Tijekom sjednice, uz podršku svih nazočnih, usvojena je Odluka o osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru, usvojeni su prijedlog Statuta sindikata Sveučilišta u Mostaru, Odluka o izboru Tijela sindikata Sveučilišta u Mostaru i Odluka o davanju ovlaštenja za predstavljanje i zastupanje Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Osnivanjem Sindikata Sveučilišta u Mostaru postavljen je temelj institucionalnog okvira kojim će se djelatnici Sveučilišta u Mostaru moći boriti za svoja prava.

Svi pozvani na učlanjenje


Na kraju su pozvani svi djelatnici Sveučilišta u Mostaru da se učlane u novoosnovani Sindikat Sveučilišta u Mostaru kako bi zajedničkim snagama osigurali Zakonom zajamčena prava za
sve djelatnike i ispunili primarne ciljeve koji se ogledaju u financijskoj integraciji i ujednačavanju plaća na razini Sveučilišta, ujednačavanju plaća djelatnika Sveučilišta u Mostaru s plaćama djelatnika na ostalim Sveučilištima u Bosni i Hercegovini, te besplatnog studiranja za naše sadašnje i buduće studente u želji da nam djeca ostaju a ne da odlaze.

Također, prezentirana je i web stranica Sindikata na kojoj svi zainteresirani mogu vidjeti najvažnije informacije vezene za aktivnosti i organizaciju Sindikata te putem priloženog linka učlaniti se u isti.