SVE SE MIJENJA SAMO JE PRAVDIĆ VJEČAN Kadar HDZ BiH već 20 godina vodi Ceste Federacije, a uskoro mu se produžava mandat

Ljubo Pravdić
FENA

U Službenim novinama Federacije BiH objavljena je odluka Vlade FBiH kojom se Nadzornom odboru Javnog poduzeća Ceste FBiH daje suglasnost za imenovanje Ljube Pravdića za vršitelja dužnosti direktora ovog poduzeća, i to do okončanja natječajne procedure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka donesena je 29. kolovoza, dva mjeseca nakon što je Pravdić obilježio 20 godina upravljanja ovim javnim poduzećem. Naime, Pravdić, kadar HDZ-a BiH, prvi put je imenovan na čelo Cesta FBiH 24. lipnja 2004. godine, dok je tada premijer FBiH bio Ahmet Hadžipašić (SDA). Nakon njega, Vladu FBiH su vodili Nedžad Branković (SDA), Mustafa Mujezinović (SDA), Nermin Nikšić (SDP), Fadil Novalić (SDA), te ponovno Nikšić (SDP) u aktualnom sazivu federalne vlasti. Svi su oni Pravdiću produžavali mandat, bilo imenovanjem za vršitelja dužnosti do završetka natječajne procedure ili na puni četverogodišnji mandat.

Pravdić

Prema političkom dogovoru Trojke i HDZ-a, Pravdić će na funkciji direktora Cesta FBiH ostati još četiri godine, nakon što se formalno provede natječaj i steknu uvjeti za njegovo novo imenovanje na puni mandat, saznaje Fokus.

Pravdić

Unatoč brojnim nalazima revizorskih izvještaja iz proteklih godina koji ukazuju na nepravilnosti u poslovanju Cesta FBiH, posebice u vezi s javnim nabavama, Pravdićeva imenovanja od 2004. godine do danas u skladu su s važećim zakonom.