SVE BILJEŽI KAMERA U POKRETU Zbog nepropisnog parkiranja u Međugorju i Čitluku napisano 500 kazni

Radovi Međugorje

Zbog boljeg organiziranja i poboljšanja hodočasničke sezone u Međugorju, a k tome i nedostatku policijskih službenika, Policijska stanica Čitluk uvela je pokretnu kameru koja bilježi nepropisno parkirana vozila. Sve to čini se zbog reguliranja prometa u mirovanju. Rezultat toga je oko 500 izdanih prekršajnih naloga za nepropisna parkiranja na ulicama Čitluka i Međugorja. Podaci su to koje je za Hercegovina.info potvrdio načelnik PS Čitluk i ispostave u Međugorju Ante Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilustracije

"Uslijed nedostatka većeg broja policijskih službenika u Policijskoj stanici Čitluk i ispostavi u Međugorju odlučili smo se na uvođenje kamere Gembird, koja na terenu bilježi nepropisno parkirana vozila. Većinom se radi o kontroli i uredovanju prometa u mirovanju u okruženju crkve svetog Jakova u Međugorju, odnosno u strogom centru ovog mjesta. Ista je već rezultirala s oko 500 izdanih prekršajnih naloga", kazao nam je Ćorić.

Kako je naveo načelnik PS Čitluk, ovoj stanici sa svojom ispostavom nedostaje gotovo duplo veći broj policijskih službenika.

"Prema sistematizaciji nužno je imati 45 policijskih službenika, a mi ih trenutno brojimo 23 što nije dovoljno. Trenutno je u tijeku jedan od policijskih natječaja. Tu se nadamo kako će PS Čitluk dobiti dodatan broj policijskih službenika, te kako će se pomladiti", kazao je Ćorić.

Ovome još dodajmo kako i nekoliko službenika iz ove stanice pred odlaskom u mirovinu.

Brojka od 500 izdanih prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje u sljedećim mjesecima će sigurno znatno porasti, s obzirom na to da hodočasnička sezona u Međugorju tek očekuje svoj vrhunac u ljetnim mjesecima, pa sve do kraja listopada.

Smarteye u Čitluku

Podsjetimo, još u kolovozu prošle godine u samom središtu Čitluka, u Ulici kralja Tomislava, pušteno je u rad mjerilo brzine (radar) marke SMARTEYE ST-1.

Radar Čitluk

Obzirom na povećanu frekventnost prometa i nepoštivanje prometnih znakova pojedinih sudionika u prometu, donesena je odluka o instaliranju mjerača brzine, sukladna Zakonu o sigurnosti prometa na cestama BiH.

Isto tako, ovaj sustav koristit za nadgledanje mirujućeg prometa. Ograničenje brzine ovom ulicom je 40km/h.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.