SUBOTA, DAN PRED IZBORE Grad Mostar opet gradi nogostup za koji su mu poništene sve dozvole

Raštani radovi

Nakon što je u travnju 2024. gradska inspekcija zatvorila gradilište pločnika u Raštanima na kojem je radove izvodio Grad Mostar kao investitor, mještani nam javljaju kako se ilegalni radovi pola godine kasnije ipak nastavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je odabir dana i datuma nastavka radova. Radnici i strojevi poslani su na teren u subotu, kada inspekcija ne radi i to dan pred održavanje lokalnih izbora (ukoliko ipak ne budu odgođeni zbog jablaničke tragedije).

U travnju je na upit portala Hercegovina.info Služba za inspekcijske poslove odgovorila sljedeće:

"Na osnovu zahtjeva za inspekcijski nadzor zaprimljenog dana 26. 4. 2024. godine i usmenog poziva od strane podnositelja dana 30. 4. 2024. godine, nadležna inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor u predmetu izgradnje nogostupa u naselju Raštani kojom prilikom je utvrđeno da se radovi obavljaju bez odgovarajuće urbanističko-tehničke dokumentacije. Inspekcija je zatvorila gradilište o čemu je na zahtjev sačinila i informaciju", kazali su iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara za hercegovina.info.

"Dana 30. 4. 2024. godine u naselju Raštani zaustavljeno je izvođenje radova na izgradnji zapadnog nogostupa u dužini od cca 1,1 km i širini 1,6m uz lokalnu prometnicu. Investitor nema pribavljeno odobrenje za građenje kojim bi stekao pravo na izvođenje istih pa je slijedeći odredbe Zakona o javnim putevima HNK (Službene novine HNK broj 1/02)  postupajući inspektor za puteve Grada Mostara zapisnički naložio obustavu radova do pribavljanja potrebne građevinske dokumentacije", stoji u inspekcijskom odgovoru.

Mještani tvrde kako potrebne dozvole Grad Mostar do danas nije ishodovao, te postavljaju pitanje je li itko od uposlenika Grada sankcioniran zbog ilegalne gradnje u travnju? 

Portal Hercegovina.info poslao je novi upit prema gradskoj inspekciji, te ćemo ga objaviti kada nam odgovore.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.