FOTO  Što se događalo u Širokom Brijegu? Trojica mladića tvrde da su ih policajci brutalno pretukli na 'Gospojinu'

Pretučeni mladići Široki Brijeg

Iako se činilo da je proslava Velike Gospe u Širokom Brijegu prošla idealno, trojici mladića uočnica ipak neće ostati u dobrom sjećanju. Ako se budu i mogli sjećati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njihovim tvrdnjama, brutalno su prebijeni u postaji od strane policijskih službenika do te mjere da su završili na CUM-u u mostarskoj bolnici.

Svemu je prethodio ranojutarnji sukob s trojicom mladića ispred pekarne, nakon čega su sudionici legitimirani i odvedeni u postaju na ispitivanje. Prema tvrdnjama očevidaca, trojica privedenih mladića ušla su u policijski auto gdje su ih odvezli do postaje. Tada je ušlo više policajaca koji su mladiće pretukli, da su neki od njh dobili teže tjelesne ozljede poput loma ruke, a tvrde da su policajci koristili teleskopske palice. Uz to, navode i da su ih u takvom stanju pustili da prenoće u pritvoru.

Pretučeni mladići Široki Brijeg

Pretučeni mladići Široki Brijeg

Pretučeni mladići Široki Brijeg

Kako hercegovina.info saznaje od obitelji pretučenih, riječ je o mladićima koji su u ranim 20-im godinama. Također, navode kako je dio policajaca koji su ih premlatili bio uniformiran, dok su drugi bili u civilu te im je nejasno tko je zapravo bio na dužnosti, a tko ne.

Obitelj pretučenih mladića tvrdi da su ostali policijski službenici bili ljubazni, dok nije došlo 4-5 'nadobudnih' momaka koji su počeli bespotrebno koristiti prekomjernu silu.

Oglasio se MUP ŽZH

Nakon nemilih scena koje su nam posvjedočili članovi obitelji, kontaktirali smo MUP ŽZH oko cijelog slučaja.

"Vezano za objave na portalima i novinarske upite koji se odnose na postupanje policijskih službenika Policijske uprave Široki Brijeg dana 15. kolovoza 2024. godine, obavještavamo Vas da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke 20. kolovoza zaprimilo prijavu putem punomoćnika osoba koje su dana 15. kolovoza nakon narušavanja javnog reda i mira lišene slobode. Navedena prijava je proslijeđena Odjelu za profesionalne standarde, Odsjeku za unutarnju kontrolu koji će poduzeti mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane za navedenu prijavu i riješila svaka pritužba koja ukazuje na moguće nepravilnosti u radu te u skladu sa zakonom", stoji u odgovoru za hercegovina.info iz MUP-a ŽZH.

Širokobriješki portal Otpor.media prvi je pisao o turobnom slučaju te su naveli kako su među pretučenima dvojica blizanaca te njihov prijatelj, sva trojica nastanjena u Uzarićima, općina Široki Brijeg.

Pretučeni mladići Široki Brijeg

U detaljima premlaćivanja tako navedeni portal donosi mučno svjedočanstvo jednog od mladića koji je gledajući kako mu tuku prijatelje, braću blizance,  povikao: “Nemojte tući A.“ nakon čega njega policajac udara po cijelom tijelu teleskopskom palicom, a ponajprije u potiljak i ruku te mu je pri tome slomio ruku.

Pretučeni mladići Široki Brijeg

Trojica premlaćenih mladića premještena su u pritvor u prostorije Policijske uprave Grude gdje su ostali do 9 ujutro, a nakon višesatne potrage otac ih je napokon pronašao i zahtijevao da idu na CUM u Mostar, gdje su na kraju proveli cijelo poslijepodne i večer. Dodao je i da je boravak mladića u SKB Mostar bio popraćen jakim bolovima, glavoboljama i povraćanjem. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.