ŠTELA ZA UČITELJICU Mostarska škola za vrijeme trajanja natječaja dodijelila prvi razred osobi koja još nije primljena

OŠ Bijeli brijeg

Osnovna škola Silvije Strahimir Kranjčević iz Mostara raspisala je 20. kolovoza natječaj putem kojeg traže veći broj djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri djelatnika su planirali angažirati na neodređeno, dok bi njih 13 zaposlili na određeno, do datuma 15. srpnja 2025. godine.

Natječaj je objavljen u Glasu Srpske, te na stranicama Zavoda za zapošljavanje HNŽ, s trajanjem primitka prijava do 28. kolovoza.

Škola Bijeli brijeg
Natječaj za prijem djelatnika objavljen na stranicama Zavoda za zapošljavanje

Tko je najbolji kandidat? Zna se.

U međuvremenu, u ponedjeljak 26. kolovoza, dakle dok je natječaj još u tijeku, škola na svojoj mrežnoj stranici škola objavljuje popise prvašića, odnosno odjela prvih razreda sa imenima djece, ali i učiteljica.

U tom trenutku, kako dokazuju i snimke zaslona, te google arhiva, za sva tri prva razreda navedena su imena učiteljica, i to dvije koje su već u radnom odnosu i jedna koja, kako se čini dolazi iz budućnosti, s obzirom na to da u tom trenutku natječaj još nije proveden, te nitko ne može sa sigurnošću znati tko će biti najbolji kandidat.

Škola Bijeli brijeg

Vjerojatno upozoreni na propust, par dana kasnije, uklanjaju sporno ime profesorice razredne nastave koja još nije ni primljena, niti se nalazi na popisu djelatnika škole, Monike Ćapin, te je mijenjaju sa NN.

Goooglre arhiva

Druge dvije profesorice koje jesu u radnom odnosu ostaju navedene na stranicama, zajedno sa svojim razredima 1.1 i 1.2.

Razred 1.3 koji broji 19 učenika, pričekati će službeno svoju učiteljicu do završetka popunjavanja upražnjenog mjesta.

Iako sada svi mi znamo, da su profesorice razredne nastave kojima nije ime Monika Ćapin uzalud prikupljale dokumentaciju i nadale se dobivanju posla kojeg vole.

Novinari portala Hercegovina.info pokušali su kontaktirati školu, no na navedeni broj telefona u tri navrata nitko se nije javljao, a u kontakt formi nije navedena službena e-mail adresa na koju se može poslati upit.

Škola Bijeli brijeg

Ravnateljica škole Daria Stojčić, inače je istaknuta članica HDZ BiH, temeljni ogranak Bijelo Polje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.