SREDIŠNJE IZBORNO POVJERENSTVO Danas istječe rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata

Središnje izborno povjerenstvo

U skladu sa Uputom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore 2024. godine, danas u 16:00 sati istječe rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata.

Radi se o prijavi na Lokalnim izborima 2024. godine koji će se održati 6. listopada.

Središnje izborno povjerenstvo BiH u skladu s rokovima utvrđenim u navedenom Uputstvu izvršit će provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete nakon čega se podnose kandidatske liste.

Odnosno, rok za podnošenje kandidatskih listi je od 26.6. do 8.7. 2024. godine do 16:00 sati.

Podsjetimo i da je SIP BiH objavio "Javni natječaj za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini".

Natječaj je objavljen u dnevnom tisku, web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a bit će dostupan i na društvenim mrežama na kojima nalog ima Središnje izborno povjerenstvo BiH, na internet stranicama općina/gradova, odnosno izbornih povjerenstava osnovnih izbornih jedinica u Bosni i Hercegovini i na oglasnim pločama općina/gradova.

Prijave na Javni natječaj s potrebnim dokazima o ispunjavanju navedenih uvjeta, kandidati će dostaviti Središnjem izbornom povjerenstvu BiH elektronski, putem portala e-Izbori i aplikacije "Prijava za rad u biračkim odborima (predsjednici/zamjenici)" koji se nalaze na internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.