SPORAZUM POSTIGNUT Djelatnici MUP-a ŽZH dobili novi kolektivni ugovor, u manje od godinu dana dva povećanja plaće

MUP-a ŽZH
Fena

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova u Županiji Zapadnohercegovačkoj od ovog mjeseca dobivat će plaće uvećane za sedam posto, a od 1. svibnja 2025. godine plaće će im biti povećane za dodatnih sedam posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je rezultat novog Kolektivnog ugovora, koji je danas u zgradi MUP-a ŽZH u Ljubuškom, u ime županijske vlade, s predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH potpisao ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, Mladen Bebek, piše Fena.

Ministar Bebek ovom je prilikom istaknuo kako ovaj Kolektivni ugovor dodatno proširuje prava zaposlenika MUP-a ŽZH, a na snazi će biti sljedeće dvije godine.

„Ovaj Kolektivni ugovor, kao i svaki drugi, rezultat je dogovora i kompromisa dviju pregovaračkih strana. Po mom mišljenju, riječ je o kvalitetnom dokumentu koji, uz to što u sljedećih osam mjeseci osigurava dva povećanja plaće djelatnicima MUP-a, proširuje i niz drugih prava. Među njima, s obzirom na prirodu posla, važno je spomenuti uvođenje obveznih sistematskih pregleda te osiguranje djelatnika od posljedica nesretnog slučaja, uključujući rizik od prirodne smrti za vrijeme trajanja radnog odnosa, što će biti realizirano kroz godinu dana“, izjavio je Bebek, dodavši kako se u ime Vlade ŽZH zahvaljuje predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke na korektnim i konstruktivnim pregovorima, koji su doveli do potpisivanja Kolektivnog ugovora.

Bebek se također zahvalio članovima Povjerenstva za kolektivno pregovaranje sa sindikatima iz djelatnosti čiji su članovi korisnici Proračuna ŽZH i javnih ustanova u vlasništvu Županije te svim kolegama iz Vlade ŽZH.

Predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, Marin Grbavac, izjavio je kako su tijekom pregovora naišli na partnera u županijskoj vladi, što se jasno vidi u sadržaju potpisanog Kolektivnog ugovora.

„Smatram da svi možemo biti zadovoljni postignutim sporazumom, jer uz značajan rast plaće kroz manje od godinu dana, on predviđa i niz drugih prava koja će poboljšati status policijskih službenika, državnih službenika i namještenika zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova ŽZH“, kazao je Grbavac, izrazivši nadu da će se uspješna suradnja između Sindikata i Vlade ŽZH nastaviti i u budućnosti.