VIDEO  Specijalna postrojba britanske vojske stigla u BiH obučavati vojnike, a sada pomažu u Donjoj Jablanici

Britanski vojnici u Donjoj Jablanici
hercegovina.info

Specijalna postrojba britanske vojske (SAS), točnije pet pripadnika iste, koja se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini radi obuke domaćih vojnika, uključila se u akcije spašavanja i pomoći nakon nedavnih poplava koje su pogodile regiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s reporterima portala Hercegovina.info, major Kelk je istaknuo važnost njihove misije. 

"Ovdje smo kao tim stručnjaka za potrage i spašavanje koji dolaze iz policijskih i vatrogasnih odjela iz cijelog ujedinjenog kraljevstva. U BiH održavaju treninge već dva tjedna. Kad smo čuli za poplave u regiji, odmah smo se prebacili s obučavanja na podršku bh. službama za potrage i spašavanje u evakuaciji žrtava i ljudi koji su pod rizikom od poplava", rekao je Kelk.

Sadržaj se učitava...

Kako nam je kazao major Kelk, idući tjedan dolaze još trojica britanskih vojnika.

Ova međunarodna suradnja naglašava važnost zajedničkog djelovanja u kriznim situacijama, a britanski vojnici svojim prisustvom daju dodatnu snagu i podršku lokalnim snagama. U trenucima kada su zajednice najugroženije, svaki oblik pomoći može značiti razliku između života i smrti.

Ovaj primjer solidarnosti i profesionalizma pokazuje kako zajednički rad može pridonijeti bržem i učinkovitijem rješavanju kriznih situacija, a britanska vojska ostaje predana svojoj misiji pomoći onima kojima je najpotrebnije.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.