SLUČAJ NESTANKA BEBE Vlasnica privatne klinike u FBiH pala na poligrafu

beba

Stižu nove informacije u vezi s nestankom novorođenčeta u Foči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako saznaje ATV, vlasnica jedne privatne klinike iz Federacije BiH "pala" je na poligrafskom ispitivanju kada su je istražitelji pitali o porodu žene iz Foče, čija je beba misteriozno nestala prije pet mjeseci.

Kako se navodi, zahvaljujući tom poligrafskom ispitivanju te drugim informacijama do kojih se došlo tijekom istrage, postoje indicije da je žena iz Foče rodila upravo u toj klinici.

"Tijekom trudnoće Fočanka ni jedan pregled nije obavila u Univerzitetskoj bolnici u Foči, već je trudnoću vodila po privatnim klinikama. Sumnja se da su porod obavili stručni ljudi u privatnoj klinici, a ne u stanu kako je to porodilja tvrdila u svojim izjavama. Upravo je ta klinika u fokusu daljnje istrage i naložena su brojna vještačenja kako bi se to i potvrdilo”, otkriva ATV, pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Ovaj medij jučer je prvi prenio vijest da je novorođenče iz Foče misteriozno nestalo nakon poroda, a da policija i tužiteljstvo mjesecima pokušavaju utvrditi je li beba mrtva ili je eventualno postala žrtva trgovine djecom.

Istraga o slučaju pokrenuta je u veljači ove godine, za kada se pretpostavlja da se žena i porodila, a dalje se tvrdi da je u pitanju bilo muško novorođenče, te da je žena trudnoću navodno krila od obitelji jer, kako se sumnja, otac bebe nije njen suprug.

Pozivajući se na izvore, ATV je napisao i da je slučaj prijavljen policiji kada je obitelj žene posumnjala da se porodila, a da se ne zna što je s bebom.

Tijekom ispitivanja, žena iz Foče je, tvrde, istražiteljima ispričala da se porodila sama, bez liječničke pomoći, a njena izjava je bila šokantna.

"Ispričala je da je beba kasnije pomodrila i prestala disati. Tvrdila je da je pokušavala reanimirati bebu, ali nije uspjela i beba je preminula. Tijelo je, kako je izjavila, bacila u rijeku Drinu…", prenijela je ova banjalučka televizija.

Dalje su istaknuli da tijelo bebe nije pronađeno te da nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju navedeni epilog. Tvrde da je majka više puta ispitivana i da su se u iskazima pojavljivale nedosljednosti, poput datuma poroda i lokacije gdje je navodno bačeno tijelo, zbog čega se sumnja i na trgovinu djetetom.

"Tijekom provjeravanja svih informacija, došlo se do saznanja da je žena tijekom trudnoće odlazila na preglede u privatnu kliniku", rekao je izvor iz istrage, što potvrđuje nove informacije koje su se pojavile.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske, kazali su za "Nezavisne novine" da policija ima otvoren predmet u vezi s jednom ženskom osobom, za koju je utvrđeno da se porodila, ali da djeteta nema.

Prateći detalje slučaja, "Nezavisne novine" dobile su nezvaničnu informaciju iz nekoliko izvora da je majka nestale bebe zaposlena u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Nenad Lalović, direktor Univerzitetske bolnice u Foči, rekao je da ništa ne može komentirati dok ne dobiju službenu informaciju iz MUP-a i Tužiteljstva.

"Čekam izjavu tužiteljstva i onda možemo komentirati sve. Osoba na koju se sumnja jest zaposlena u bolnici Foča, ali se to sumnja, tako se može sumnjati i da sam ja na Marsu, ali nisam, evo me sjedim ovdje. ", poručio je jučer Lalović.

Iako smo o ovom slučaju dva puta zatražili komentar od Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, još uvijek nismo dobili odgovor.