SIP OBJAVIO ISHOD IZBORA Rezultati nisu potvrđeni su sedam općina, većinom u Hercegovini

Izbori 2024
hercegovina.info

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je Odluku o utvrđivanju i objavi rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2024. godine na svojoj 93. hitnoj sjednici održanoj danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati za općinska vijeća i načelnike općina Jablanica, Kiseljak i Prozor – Rama, skupštine općina i načelnike općina Gacko i Foča, gradska vijeća i gradonačelnike gradova Čapljina i Konjic, kao i Gradsko vijeće Grada Mostara, bit će utvrđeni dopunskom odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH čim se steknu neophodni uvjeti za utvrđivanje izbornih rezultata za ove razine vlasti.

Odluka o utvrđivanju i objavi rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2024. godine stupa na snagu odmah nakon donošenja.

Rok za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasova istječe u nedjelju, odnosno 72 sata nakon objave rezultata, točno u 16:45 sati. Ujedno počinje rok za podnošenje žalbi, koji traje tijekom sljedeća dva dana.

Utvrđene rezultate Lokalnih izbora, kao i preliminarne rezultate za osam općina gdje rezultati još nisu utvrđeni, možete pogledati OVDJE.