SESTRA PREMINULE DJEVOJKE 'Nikada neću zaboraviti njezin ulazak u tu salu...'

zubar ordinacija
Ilustracija/Unsplash

Ajla Drapić-Memić, sestra tinejdžerice Džejle Drapić iz Sarajeva, koja je preminula nakon liječenja zuba u ordinaciji dr. Harisa Mekića, kazala je za Avaz kako želi zahvaliti svima na podršci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku razgovora Ajla ističe kako „ovu bol nikome ne bi poželjela“.

''Zajedno smo provodile puno vremena. Moja djeca, iako su mala, iz minute u minutu traže tetku, jer ih je bezuvjetno voljela i provodila je puno vremena s njima. Duša mi se kida jer je moj Rejjan, koji je najmlađi, neće ni zapamtiti, a stalno ga je ljuljala, mazila, pazila... Moja Ejna je bila njen „priljepak“, nisu se razdvajale. Kako dalje, pitam se'', govori kroz suze Ajla za Avaz.

Kaže kako joj je Džejla u bolnici govorila da jedva čeka doći kući i zagrliti ih.

''Djeca nisu smjela ići u posjetu, ostala ih je željna. Stalno me pitala: „Seko, kad ću više kući?“ Ali najteži trenuci su mi bili pred posljednju operaciju. Javljaju mi da mora hitno na operaciju. Šalje mi poruke: „Seko, bojim se, molim te, dovi za mene. Volim vas“, i stalno je ponavljala da nas puno voli, prisjeća se Ajla.

Kaže kako nikada neće zaboraviti njen ulazak u salu.

''Strah u očima, a osmijeh na licu, da se mi ne sekiramo. Iz minute u minutu slike mi prolaze kroz glavu, suze ne prestaju, kako dalje? Jer njen odlazak je ostavio ogromnu prazninu. Moja seka, moja radost, nije tu. Kada ne plačem, tada je zamišljam da je tu u svojoj sobi, da spava. Sad će izaći. Bile smo mnogo vezane. Moj suprug Almir ju je neizmjerno volio, kao svoju sestru, a ona ga je poštovala i voljela kao rođenog brata. Bila je to posebna ljubav, uvijek ju je štitio i udovoljavao joj. Mi ne znamo kako dalje'', kazala je Ajla Drapić-Memić za Avaz.