SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE I PRIJEVARE Više osoba uhićeno na bh. graničnim prijelazima zbog ozbiljnih kaznenih djela

granična policija bih,stranci,ulazak u BiH

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine u Bijeljini, 29. kolovoza 2024. godine, lišili su slobode A.B. (1978.), državljanina BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Graničnim provjerama utvrđeno je da ga Osnovni sud u Zvorniku potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Osumnjičeni je kontroliran na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina," priopćili su iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 28. kolovoza 2024., pripadnici iste jedinice lišili su slobode A.F. (1979.) zbog toga što ga Općinski sud u Travniku potražuje za kazneno djelo teške krađe.

"Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Rača i predan službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskoj županiji," priopćili su iz Granične policije BiH.

Isti dan, pripadnici Jedinice granične policije Orašje prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili su slobode E.M. (2000.).

"Utvrđeno je da Osnovni sud u Zvorniku potražuje ovu osobu radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina," navode iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša, 28. kolovoza 2024., lišili su slobode D.G. (1979.).

"Ustanovljeno je da ga Osnovni sud u Prijedoru potražuje zbog kaznenog djela krađe. Osumnjičeni je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor," dodali su iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 27. kolovoza 2024., pripadnici Jedinice granične policije Izačić lišili su slobode S.K. (1987.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Izačić.

"Utvrđeno je da Osnovni sud u Banjoj Luci potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenog djela prijevare. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka," priopćili su iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Hum, 25. kolovoza 2024., lišili su slobode R.M. (1995.).

"Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije raspisalo potragu za njom zbog kaznenog djela prijevare. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Hum i predana službenicima Policijske postaje Zavidovići," izjavili su iz Granične policije BiH.

Dana 24. kolovoza 2024., pripadnici Jedinice granične policije Kamensko lišili su slobode DŽ.H. (1978.) na izlasku iz zemlje na prijelazu Kamensko.

"Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela iskorištavanja računalne mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje kaznenih djela seksualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta. Državljanin BiH je predan službenicima MUP-a Republike Srpske," priopćili su iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška, 23. kolovoza 2024., lišili su slobode bh. državljanina, S.R. (1966.).

"Ustanovljeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti. Osumnjičeni je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predan službenicima MUP-a Zeničko-dobojske županije," zaključili su iz Granične policije BiH.