RIZIČNI POKUŠAJ PRELASKA Policija spasila migrante iz tonućeg čamca na rijeci Savi

Policija migranti rijeka

Policijski službenici postaje granične policije Stara Gradiška ponovno su imali akciju spašavanja stranih državljana i to oko 8:30 sati, kada su nezakonito pokušavali ući u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, policijski službenici su tijekom nadzora državne granice sa službenim plovilom, kod Doline, uočili drveni čamac s nekoliko osoba koje su se kretale prema obali Hrvatske iz smjera Bosne i Hercegovine, prenosi RadioNG.hr.

Dolaskom do čamca, policijski službenici su primijetili da se u njemu nalazi veća količina vode te da se nastavlja puniti i tonuti. Kako se navodi u priopćenju, policajci su osobe na siguran način smjestili na službeno plovilo te ih prevezli do obale, a zatim u policijsku postaju, gdje su im ponudili liječničku pomoć i osigurali hranu i piće.

"Policija je uvijek spremna pomoći, međutim, naglašavamo da su ovakvi nezakoniti prijelazi državne granice vrlo rizični, posebno jer je rijeka Sava nabujala i predstavlja stvarnu opasnost za život. Stoga ponovno apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji", navodi se u priopćenju policije.