FOTO  RIBARI UPOZORAVAJU NA EKOLOŠKU KATASTROFU Pogledajte kako izgleda Neretva proteklih dana

Zamućenje Neretve

Udruga sportskih ribolovaca Neretva upozorila je javnost na veliku ekološku katastrofu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neretva, naša dragocjena rijeka koja teče kroz srce Hercegovine, ponovno se suočava s velikom ekološkom katastrofom. U petak 24. 5. 2024. godine u 19:22 sati, jako zamućenje vode južno od Mostara prouzročilo je ozbiljnu štetu cijelom ekosustavu rijeke. Prijave o ovom incidentu stižu od brojnih ribara koji su večeras bili na Neretvi, a situacija je alarmantna.

Naše službe bile su na licu mjesta i svjedočile su ovoj katastrofi.

Zamućenje Neretve

Zamućenje Neretve

Pozivamo sve medijske kuće da objave ovu vijest i podignu svijest o ozbiljnosti situacije. Zamućenje vode ne samo da ugrožava riblji fond, već i kompletan ekosustav rijeke Neretve, uključujući biljke i životinje koje ovise o njoj. Lokalna zajednica je već izrazila zabrinutost, a neophodno je da se hitno poduzmu mjere kako bi se spriječile daljnje štete.

Zamućenje Neretve

U ovim trenucima, od presudne je važnosti informisati javnost o ovoj ekološkoj katastrofi i pokrenuti sve potrebne mehanizme za zaštitu i očuvanje rijeke Neretve. Molimo vas da svojim izvještavanjem doprinesete očuvanju naše rijeke i spriječite daljnju devastaciju prirodnog bogatstva", stoji u priopćenju ribara.