RASVJETLJAVANJE SLUČAJA Pretučeni mladići iz Širokog Brijega idu na saslušanje u Ljubuški

Pretučeni mladići Široki Brijeg

Trojica mladića iz Uzarića kod Širokog Brijega brutalno su pretučeni večer pred svetkovinu Velike Gospe, a prema njihovim navodima, teže ozljede su im nanijeli policijski službenici od kojih neki nisu bili niti uniformirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zajedničkog odvjetničkog ureda Dalipagić-Crnjac za hercegovina.info potvrdili su informaciju kako je u srijedu, 28. kolovoza zakazano saslušanje pretučenih mladića iz Širokog Brijega. Trojku će saslušati unutarnja kontrola Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke u prostorijama MUP-a u Ljubuškom.

Podsjetimo, trojica mladića u ranim 20-im smatraju da je policija bespotrebno koristila prekomjernu silu nakon što su njih trojica privedena zbog sukoba s drugom ekipom ispred pekarne u Širokom Briegu.

Pretučeni mladići Široki Brijeg

Sva trojica su završili na CUM-u u SKB Mostar zbog ozljeda koje su dobili u policijskoj postaji u Širokom Brijegu. Prema njihovim navodima u postaju je nakon privođenja ušlo više policajaca koji su mladiće pretukli, da su neki od njh dobili teže tjelesne ozljede poput loma ruke, a tvrde da su policajci koristili teleskopske palice. Uz to, naveli su i da su ih u takvom stanju pustili da prenoće u pritvoru.

Iz MUP-a ŽZH za hercegovina.info su tada komentirali da je prijava proslijeđena, između ostaloga, i Odsjeku za unutarnju kontrolu koja bi trebala poduzeti mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane za prijavu mladića te kako bi se riješila svaka pritužba koja ukazuje na moguće nepravilnosti u radu.

Pretučeni mladići Široki Brijeg

Trojica premlaćenih mladića premještena su u pritvor u prostorije Policijske uprave Grude gdje su ostali do 9 ujutro, a nakon višesatne potrage otac ih je napokon pronašao i zahtijevao da idu na CUM u Mostar, gdje su na kraju proveli cijelo poslijepodne i večer. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.