RASPISAN NATJEČAJ Traži se novi direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)

Sipa,mobilni operateri,mobiteli,budžet

Objavljen je natječaj za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je navedeno, Neovisni odbor kao neovisno tijelo policijske strukture BiH raspisao je natječaj na osnovu člana 3. Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture Bosne i Hercegovine čl. 8 i 11. Poslovnika o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH, Odluke o uvjetima i kriterijima za odabir, postupak ocjenjivanja i utvrđivanja rang-liste najuspješnijih kandidata otvorene konkurencije za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine i Odluke o raspisivanju Javnog natječaja za provođenje procedure odabira kandidata na poziciju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od 20. svibnja 2024. godine.

Javni natječaj je raspisan 3. lipnja 2024. godine. U njemu se navodi da se direktor bira na mandat od četiri godine te da pored općih uvjeta, direktor mora imati visoku stručnu spremu i radno iskustvo u toj spremi od najmanje pet godina, da ima čin glavnog inspektora policije ili viši čin i najmanje tri godine rada u tom činu. 

Aktualnom direktoru SIPA-e Darku Ćulumu mandat ističe u srpnju ove godine, a on ima pravo ponovno se prijaviti te ostati na ovoj poziciji i sljedeće četiri godine.