RANČ U LIVNU Antonio se vratio iz Njemačke, pa se okrenuo uzgoju jelena

Antonio Dujić pokrenuo ranč jelena u Livnu
Hercegovina.info

Kada se priča o uspjehu, često se radi o strasti i odlučnosti, a upravo tako je i s Antoniom Dujićem, koji je svoju ljubav prema stočarstvu pretvorio u uspješan projekt. Rođen u Livnu 1993. godine, Antonio je proveo četiri godine u Frankfurtu, Njemačka, no povratak u domovinu bila je odluka vođena srcem i vjerom u vlastite sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rast i uspjeh ranča

Antonio je prije tri godine započeo svoj ranč jelena sa samo 12 jedinki, a danas broji više od 40. Ovaj uspjeh nije došao slučajno; ideja o pokretanju ranča proizašla je iz spontanog razgovora s prijateljem iz Njemačke. "Razgovarali smo o mogućnostima koje BiH nudi i shvatili da postoji prilika za nešto rijetko u našem kraju," prisjeća se Antonio.

Antonio Dujić pokrenuo ranč jelena u Livnu

Pokretanje ranča bilo je ispunjeno izazovima, od papirologije do fizičkog rada, ali Antonio smatra da se svi problemi zaborave kada se postigne cilj. "Bilo je mnogo izazova, ali kada vidite rezultate, sve se to zaboravi," ističe on.

Antonio Dujić pokrenuo ranč jelena u Livnu

Podrška i reakcije zajednice

Antonio se suočavao s različitim reakcijama okoline – od podrške do skeptičnosti. 

Antonio Dujić pokrenuo ranč jelena u Livnu

"Svi su imali svoje mišljenje, neki pozitivno, neki negativno. Ali, to je dio puta," objašnjava on. Bez obzira na sve, njegovi napori su prepoznati i sada se susreće s pozitivnim promjenama.

Potencijal turizma u Livnu

Vidi veliki potencijal turizma u Livnu, no smatra da bi trebali pametno iskoristiti taj potencijal i poboljšati regulative. "Trebamo uvesti bolje zakone i regulirati stvari kako bi imali uspješne modele poput onih u Austriji," objasnio je Antonio za naš portal.

Trud i predanost

Što se tiče budućnosti, Antonio nema specifičnih planova, ali kada se sjeti nečega što treba učiniti, posveti se tomu. "Radim ono što mi se pojavi u mislima i posvećujem se tome," kaže Antonio. Najvažnije mu je poznavanje životinja koje uzgaja i njihova pravilna njega. "Najveće
zadovoljstvo dolazi kada vidite da trud nije bio uzaludan."

Antonio Dujić pokrenuo ranč jelena u Livnu

Savjeti i inspiracija

Na kraju, Antonio ističe da se uz trud može lijepo živjeti. "Nigdje nije lako kažu i bogati plaču, ali definitivno ovdje se može lijepo živjeti uz pravi trud i predanost," zaključuje Antonio. Antonio Dujić nije samo uzgajivač; on je simbol predanosti i ljubavi prema onome što radi. Njegova priča podsjeća nas da se snovi mogu ostvariti uz puno rada, truda ali i posvećenost.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.