RADNICI TERMINALA ZABRINUTI Traže razrješenje Zornića i Zeljke te imenovanje v. d. direktora

Terminali FBiH Slaven Zeljko Hermedin Zornić
Operator - Terminali Federacije/Facebook

Grupa zaposlenika kompanije Operator Terminali Federacije d.o.o. izražava veliku zabrinutost za budućnost zaposlenih radnika i budućnost strateški važne kompanije za energetski sektor BiH te su Vladi FBiH i Ministarstvu energije, rudarstva i industrije uputili zahtjev za imenovanje uprave u ovoj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zahtijevamo od premijera Nikšića i resornog ministra Lakića da što hitnije daju suglasnost N.O. kompanije da razriješe dužnosti optužene članove Uprave Operator Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, gosp. Hermedina Zornića, predsjednika Uprave i člana Uprave gosp. Slavena Zeljku, jer su isti optuženi za gospodarski kriminal i imaju mjere zabrane Županijskog suda u Sarajevu. Molimo N. O. OTF-a da odmah zatraže suglasnost od Federalnog ministra energije, rudarstva i industrije i imenuju vršitelja dužnosti direktora kompanije koji će pokrenuti procese rada da kompanija ne bi došla u poziciju obustave investicija i realizacije poslovnog plana'', poručuju zabrinuti radnici koji su nam dostavili zahtjev upućen premijeru FBiH Nerminu Nikšiću i ministru Vedranu Lakiću.

''Želimo napomenuti da u kompaniji imaju stručne osobe koje mogu obnašati dužnosti direktora OTF-a. Svako daljnje prolongiranje imenovanja direktora samo će usložniti situaciju u kompaniji i zaposleni radnici neće dobiti svoje zarađene plaće i doći će u nezahvalnu situaciju. Zaposleni radnici su kreditno zaduženi, imaju obveze za svoje članove obitelji tako da je ugroženo preko izvođača radova i članova obitelji zaposlenika oko 1.000  građana BiH. Želimo napomenuti kako kompanija Operator Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, strateški važna koja s današnjim danom ima na računima značajna sredstva osigurana za investicije i kupovinu nafte, a godišnji budžet je cca: 10.000.000,00 KM'', piše u zahtjevu grupe zaposlenika Terminala FBiH.

'Namjerno se odugovlači jer postoje različiti lobiji vezani za ovu kompaniju'

''Molimo N. O. da hitno i bez odugovlačenja poduzmu zakonom propisane mjere, jer je to njihova obveza, a radnici i kompanija ne mogu više čekati. Imamo informacije da se namjerno vremenski odugovlači zato što postoje različiti lobiji vezani za ovu kompaniju'', navode zaposlenici.

''Zabrinuta grupa zaposlenika ne može shvatiti da Vlada FBIH na čelu s premijerom Nikšićem i dalje ne rješava problem Terminala, iako ovoj Upravi Skupštine društva nije usvojila izvještaj o radu za prošlu godinu, te poslije financijske revizije institucija Federacije u kojoj su navedene sve negativne ocjene (najgore ocijenjeno gospodarsko društvo u Federaciji). Vlada Federacije BIH ovu Upravu ostavlja do kraja mandata te kao nagradu daju im V. D. mandat na godinu dana do raspisivanja natječajne procedure. Zabrinuta grupa radnika se pita zašto je sve to tako i sumnja da postoji neki politički ili neki drugi razlog za sva ova događanja u i oko Terminala. Zaposlenici OTF neće dozvoliti bilo kakvo političko uplitanje i dovesti kompaniju pred kolaps, iako odvjetnici optuženih članova Uprave maksimalno i svakodnevno rade na ukidanju zabrane za optužene članove Uprave, ali mi smo mišljenja da oni više nemaju povjerenje vlasnika kapitala, a povjerenje radnike nemaju sigurno'', poručuju zaposlenici Terminala.

 ''Molimo poduzmite zakonom propisane mjere, na očuvanju kompanije'', stoji u pismu zabrinute grupe zaposlenika.