PUNE RUKE POSLA ZA GRANIČNU POLICIJU Privođenja na Bijači, Ivanici i Kamenskom

Carina pretres

Granična policija BiH u posljednjih tjedan dana zbog pojačanog ulaska osoba u zemlju imala je pune ruke posla sa provjerama o privođenjima traženih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Doljani, 11. srpnja 2024. godine, uhitili G.P. (1974.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Općinski sud u Mostaru potražuje zbog kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača i predat službenicima Centra sudske policije u u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Kamensko uhitili S.Š. (1986.) jer je Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela Krađa. Državljanin R. Hrvatske je predan službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

Prethodno, 10. srpnja 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode H.A. (1988.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Bern raspisao potjernicu za njim zbog kaznenog djela Prevara i prometnih prekršaja. Državljanin R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Prisika i predat službenicima  Sudske policije Suda BiH.


Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 10. srpnja 2024., priveli su Z.M. (1969.) jer je utvrđeno da ga Osnovni sud u Trebinju potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Ivanica i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.