PROZOR-RAMA Zadranka koja otvara tvornicu postaje počasna građanka

Tvornica Rama Snježana GS

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama s 12 glasova za i tri suzdržana, odlučeno je da će Snježana Kopruner koja ubrzo otvara tvornicu u tom mjestu biti proglašena počasnom građankom te općine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Ramski vjesnik, pred vjeće je danas stavljen Prijedlog Odluke o dodijeli javnog priznanja “Povelja počasne građanke općine Prozor-Rama”. Javno priznanje kojim bi se proglasila počasnom građankom općine Prozor-Rama bilo bi uručeno Snježani Köpruner, vlasnici i direktorici tvrtke “GS-Tvornica mašina Travnik”.

Ova Zadranka je veći dio života provela u Njemačkoj, a inženjerka je strojarstva i magistra tehničkih znanosti.

Iza nje stoji jedna od najuspješnijih privatizacija u Bosni i Hercegovini. Davne 2004. godine kod Travnika kupuje jedan od pogona “Bratstva”. Iste godine tvrtka ima 52 uposlena i godišnji promet od 400 tisuća eura. U 2022. godini “GS-TMT” je postala jedna od najvećih bosanskohercegovačkih izvoznica te došla na vrtoglavih 33 milijuna eura prometa godišnje te 500 uposlenih.

Köpruner nastavlja neumorno ulagati u bosanskohercegovačku privredu, a jedan od razloga zbog kojeg joj Općina Prozor-Rama želi uručiti javno priznanje uz proglašenje počasnom građankom jest i taj što je kao jedno od mjesta ulaganja odabrala upravo Ramu. Otvaranje pogona tvornice “GS-RAMA” očekuje se u rujnu, a investicija je to koja prelazi 40 milijuna maraka.

Vijeće je Prijedlog usvojilo s 12 glasova 'za' i 3 glasa suzdržana.

Javno priznanje Snježani Köpruner, bit će dodjeljeno na svečanoj sjednici OV Prozor Rama uoči blagdana Male Gospe.