PROSVJEDI U GRADAČCU Građani obilježavaju godišnjicu stravičnog femicida i ubojstva Nizame Hećimović

Nizama Hećimović
Facebook

U nedjelju, 11. kolovoza, bit će održani prosvjedi u Gradačcu u znak sjećanja na stravično ubojstvo 38-godišnje Nizame Hećimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed organiziraju Udruženje mladih "Futura" Međiđa Donja i neformalna grupa građana Gradačca.

U pozivu upućenom građanima navode da ih pozivaju da zajedno obilježe godišnjicu stravičnog femicida i ubojstava u Gradačcu.

"Prisjetimo se naše sugrađanke Nizame Hećimović, sugrađana Denisa i Džengiza Ondera, kao i Tahire Čamdžić, Aide Dendić, Emire Maslan, Amre Kahrimanović, Selme Baluković, Halide Smajić, Mileve Andrić, Amele Čičkušić i njezine dvoje maloljetne djece, Nermine Krajine... Zajedno pokažimo da smo protiv svih oblika nasilja", poručuju.

Okupljanje će započeti na Trgu Alije Izetbegovića u 9:00 sati, a okupljeni će se u 9:30 uputiti prema mezarju, nakon čega će se vratiti na Trg. U pozivu se navodi da će od 12:00 do 16:00 sati biti održane interaktivne aktivnosti s prisutnima, a u 16:00 sati je službeno okupljanje.

Mirna šetnja gradom bit će održana u 16:30 sati.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je 11. kolovoza prošle godine brutalno pretukao, a zatim ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović. Ubojstvo je prenosio uživo putem društvenih mreža.

Važno je naglasiti da je Nizama tražila zaštitu od Nermina od nadležnih institucija, no istu nije dobila. Na kraju je s bebom pobjegla kod tetke, gdje ju je Nermin našao i ubio.

Nakon što ga je policija opkolila, počinio je samoubojstvo.