PRONAĐENO PREKO TISUĆU TABLETA Mladić pokušao poslati drogu putem poštanske pošiljke

Poštanska pošiljka
Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije, Odjela za borbu protiv zlouporabe droga, jučer su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Županije Sarajevo, vezano uz dokumentiranje kaznenog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz članka 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Sve je rađeno u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, BH Pošte i Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi suda Bosne i Hercegovine, izvršen je pretres osobe A. H. (1997.) iz Sarajeva i poštanske pošiljke. Pretres osobe i pošiljke izvršen je zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, pri čemu je unutar paketa pronađeno skrivenih oko 1051 komad tableta MDMA Ecstasy i jedan paket od oko 100 grama sa sadržajem opojne droge ’Amfetamin – Ice’“, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Navedena osoba se sumnjiči da je tijekom 2024. godine na području Županije Sarajevo, neovlašteno nabavljala opojnu drogu „Amfetamin“ Ecstasy i MDMA – Ice koju je potom pakirala i pripremala s ciljem daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama.

„Prilikom pretresa pronađeni su i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom. Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije i zadržana u pritvoru do predaje uz Izvještaj postupajućem tužitelju, te će o njezinom daljnjem statusu odlučivati Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine“, navedeno je u priopćenju.