PROMETNE GUŽVE U jednom pravcu iz Konjica bit će potpuno zaustavljen promet, planirani su i radovi na cestama

Gužve
BIHAMK

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni, a promet vozila umjeren do povremeno pojačan. Na naplatnoj postaji Lepenica, na autocesti A-1, prometuje se usporeno, a na graničnim prijelazima na sjeveru Bosne i Hercegovine zabilježen je pojačan promet vozila. Radovi se izvode na više dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da su za danas najavljene visoke dnevne temperature, vozačima se savjetuje putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Na naplatnoj postaji Lepenica, na autocesti A-1, prometuje se usporeno, bez obustava. U ponedjeljak, 26. kolovoza, od 08 sati do utorka, 27. kolovoza 2024. godine do 08 sati, promet će biti potpuno obustavljen na izlaznom kraku autoceste A-1 iz smjera Konjica prema naplatnoj postaji Lepenica.

Zbog aktualnih radova izdvajamo i magistralne ceste: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da su čekanja na graničnim prijelazima podložna čestim izmjenama. Vozači mogu pogledati kamere na web stranici bihamk.ba.

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dopuštene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak. Do kraja kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić), priopćeno je iz BIHAMK-a.