PROFESORICU NAPAO RODITELJ 'Ušao je na vrata i počeo udarati...'

napad na profesoricu Olivera Krsmanović
BHTV

Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a reagiralo je danas na skandalozan slučaj iz Bijeljine, gdje je D. K., otac jednog učenika, ušao u zbornicu Poljoprivredne i medicinske škole Bijeljina i ošamario profesoricu zbog navodno "loše ocjene koju je dala njegovom djetetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Očekujemo da se prema počinitelju ovog sramotnog čina primijene stroge sankcije u skladu sa zakonskim propisima'', poručili su iz Ministarstva.

Napad se dogodio još 11. listopada, a resorno ministarstvo je reagiralo tek danas, dan nakon što se o svemu saznalo iz medija. Protiv oca srednjoškolca policija je podnijela prekršajnu prijavu zbog "vrijeđanja, tučnjave i fizičkog napada".

''Čovjeka nikada prije nisam vidjela, ušao je na vrata i počeo udarati, a tek poslije rekao čiji je otac. Što je najcrnje, to jest ocjena, ali u pitanju su konzultacije za djecu koja polažu izvanredno i za koje ja odvojim svoje vrijeme'', rekla je za BN televiziju napadnuta profesorica Olivera Krsmanović.
 
Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a je najoštrije osudilo incident.

''Ovakav vid nepoštovanja i nasilja prema prosvjetnim radnicima je neprihvatljiv i mora biti adekvatno sankcioniran. Ministarstvo ovim putem izražava solidarnost i podršku napadnutoj profesorici, kao i svim prosvjetnim radnicima, te se obvezuje da će nastaviti raditi na stvaranju sigurnog i dostojanstvenog okruženja za rad u svim odgojno-obrazovnim ustanovama u RS-u, inzistirajući na nultoj toleranciji na svaki vid nasilja'', priopćeno je.

Apelirali su na stručne službe da se aktivno uključe i pruže podršku zaposlenima u školi radi prevladavanja posljedica ovog događaja.

''Napominjemo da je Ministarstvo prosvjete i kulture, u skladu s nadležnošću, a radi bržeg i efikasnijeg djelovanja na nastali problem i što jasnijeg uvida u sigurnosnu situaciju u školi, zatražilo od Pedagoškog zavoda da hitno izvrši stručno-pedagoški nadzor u ovoj bijeljinskoj srednjoj školi. Nastavit ćemo pratiti ovaj slučaj i postupit ćemo u skladu sa svim raspoloživim mehanizmima kako bi se osiguralo da svi prosvjetni radnici budu zaštićeni i da se slični incidenti ubuduće ne događaju u našim školama'', navedeno je u priopćenju iz entitetskog ministarstva.