PRIZNAO KRIVNJU Policija pronašla mladića iz Gruda koji je bacio suzavac u školi

U Srednjoj školi A. B. Šimić u Grudama izvršena evakuacija nastavnog osoblja i učenika
grude.online

Nakon što je dana 9.10.2024. godine prijavljeno u PU Grude od strane ravnateljice Srednje škole A. B. Šimić da se u školskim prostorijama osjeća neobičan, neugodan i intenzivan miris, na mjesto događaja su  upućeni policijski službenici PU Grude i djelatnici Vatrogasnog društva Grude koji su evakuirali učenike i djelatnike škole, te utvrdili da je NN osoba u prizemlje učionice uprskala suzavac – paper sprej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici PU Grude su došli do saznanja da je počinitelj navedenog djela mlađi maloljetnik sa šireg područja općine Grude.  Dana 17.10.2024. godine u službene prostorije PU Grude uz prisutnost roditelja i djelatnika Centra za socijalni rad maloljetnik je saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti događaja od 9.10.2024. godine, te je u potpunosti priznao djelo i iskazao žaljenje za svoje postupke. Nakon završene prekršajne obrade policijski službenici će ocu malodobne osobe uručiti prekršajni nalog sukladno čl. 34 st.4 Zakona o oružju i streljivu ŽZH a u svezi s čl. 40 st.8  Zakona o prekršajima F BiH.

"Svjedoci smo da u današnje vrijeme, neprikladno, neprimjereno ponašanje može dovesti do opasnosti za pojedinca i zajednicu, s toga pozivamo roditelje i prosvjetne  djelatnike Osnovnih i Srednjih škola da kroz otvoren razgovor s maloljetnicima ukažu na važnost odgovornog ponašanja i posljedica nesmotrenih postupaka , a sve u cilju zaštite i dobrobiti naše djece", priopćeno je iz MUP-a ŽZH.