PRIMJENA NOVOG ZAKONA Ministarstvo najavljuje promjene u dodjeli dječjeg dodatka od rujna

Djeca u školi
hercegovina.info

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pustilo je naloge za federalni dječji dodatak za srpanj 2024. godine. Ovaj mjesec pravo na dječji dodatak ostvarilo je ukupno 73.927 djece, za što je izdvojeno 10.670.171,82 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom rujna 2024. godine počinje primjena Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj potpori obiteljima s djecom.

Tim povodom, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve centre za socijalnu skrb da se pravovremeno informiraju ukoliko im nedostaju bilo kakve informacije u vezi s primjenom novog zakona.

„Poseban naglasak stavljamo na obvezu centara da s početkom rujna započnu s primjenom zakona, prvenstveno uvođenjem u pravo djece s malignim oboljenjima i djece s invaliditetom prve i druge skupine tuđe njege, bez obzira na ukupni obiteljski prihod, tzv. cenzus. Također, želimo naglasiti da će svi oni koji ostvaruju pravo na dječji dodatak od rujna 2024. godine, prema novom zakonu, biti oslobođeni obveze provođenja godišnjih revizija rješenja. Ova obveza sada prelazi na centre za socijalnu skrb, koji će periodične revizije provoditi po službenoj dužnosti“, navedeno je u priopćenju resornog ministarstva.