PRIJETNJA PO NACIONALNU SIGURNOST Iz BiH protjerana državljanka Srbije povezana sa 'radikalnim sljedbenicima selefizma'

Žena maska
Pexels

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, pripadnici Službe za poslove sa strancima su dana 09. 09. 2024. godine u suradnji sa Obavještajno - sigurnosnom agencijom BiH, pronašli na području Sarajeva državljanku Republike Srbije M. N. (rođena 1984. godine), koja je proglašena prijetnjom po nacionalnu sigurnost BiH i izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova osoba se dovodi u vezu sa “radikalnim sljedbenicima selefizma” u BiH, te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja i ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, smještena pod nadzor u Imigracijski centar i u najskorije vrijeme će biti udaljena iz BiH. 
 
Služba za poslove sa strancima će i u narednom razdoblju nastaviti provoditi pojačane aktivnosti iz svoje nadležnosti u vezi kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim djelovanjem davati puni doprinos zaštiti sigurnosti BiH, priopćeno je iz ove Službe.