PRIJAVA PROTIV SUPRUGE AMIRA DŽAFIĆA "Otvorila je vrata, čula plač i zapomaganje radnice, zatvorila vrata i otišla"

Enisa Klepo
Ilustracija/Hercegovina.info

Premlaćivanje radnice hotela Jablanica i ispovijest mlade Enise Klepo, koju smo prvi donijeli, BiH će dugo pamtiti. Vlasnik hotela Amir Džafić došao je na poziv supruge Ines i brutalno premlatio radnicu. Od svega je prošlo godinu dana, a Amir Džafić je nepravomoćno za nanošenje teških tjelesnih ozljeda osuđen na 10 mjeseci zatvora. Međutim, priča ide dalje. 

Iz Tužiteljstva HNŽ-a, Odjeljenja Konjic, saznajemo da je oštećena Enisa Klepo tom Tužiteljstvu, putem Zajedničkog odvjetničkog ureda Dalipagić - Crnjac, podnijela kaznenu prijavu protiv Ines Džafić, a zbog kaznenog djela nepružanje pomoći iz članka 175. KZ FBIH.

Zatvorila vrata i otišla

Tijekom glavnog pretresa, koji je održan 27. studenog 2023., optuženi je priznao izvršenje kaznenog djela, a između ostaloga provedeni su dokazi i to dio DVD snimka kamera video nadzora hotela Jablanica za dan 1. kolovoza 2023., na kojem video nadzoru je vidljivo i to jasno i nedvosmisleno da putem telefona Ines Džafić, supruga optuženog, poziva istoga da dođe u hotel, da on dolazi odmah, rukama zgrabi u predjelu prsa i majice oštećenu Enisu Klepo, da je gura prema vratima u prostoriju gdje se nalazi bazen, udarajući istu u predjelu lica, glave i očiju.

Prijavljena – Ines Džafić prilazi vratima, gdje se čuje plač i zapomaganje oštećene Enise Klepo, nadalje prijavljena otvara vrata, vidi da njen suprug udara divljački Enisu Klepo, zatvara vrata i odlazi bez ijedne jedine radnje kojom bi pomogla unesrećenoj Enisi Klepo.

Člankom 175. KZ FBIH propisano je da tko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u direktnoj životnoj opasnosti iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugoga, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 6 mjeseci.

Kazna zatvora od 10 mjeseci

Podsjetimo, Općinski sud u Konjicu je 28. prosinca 2023., a pod brojem: 56 0 K 079737 23 K, donio nepravomoćnu presudu kojom je optuženog Džafić Amira oglasio krivim za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda, te ga osudio na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci.

Presuda se odnosi na 1. kolovoza 2023., kada oko 21:30 sati na recepciju hotela ''Jablanica'', a na poziv supruge i ujedno direktorice hotela, koja se prepirala s  radnicom istu brutalno pretukao. 

Klepo je radila kao recepcionarka radila oštećena Klepo Enisa, a direktorici je najavila otkaz.

"U jednom trenutku na recepciju je došao optuženi Amir Džafić, suprug direktorice i odmah krenuo ka oštećenoj govoreći: ''Šta je ovdje problem izlazi iz objekta'', a zatim, nakon što je oštećena odbila da napusti radno mjesto, iako je svjestan da joj može nanijeti tjelesne ozljede, ali je na to pristao, rukama je zgrabio u predjelu prsa i majice gurajući je prema vratima, koja su vodila u prostoriju gdje se nalazi bazen, udarajući oštećenu šakom u predjelu lica glave i očiju, kada je u međuvremenu došla i uposlenica Semira Nezirić, pokušavajući da ih razdvoji što nije uspjela, jer je istu optuženi Džafić Amir odgurnuo i dalje nastavio fizičkom snagom durati i udarati oštećenu i iste ugurao u hodnik, koji vodi ka spomenutom bazenu, zatvorivši vrata od hodnika, nastavljajući gurati i udarati oštećenu, koja je uspjela u jednom momentu sjesti na stepenice, koje vode prema bazenu i kada prestaje dalji napad na oštećenu, a optuženi Džafić Amir istoj upućuje pogrdne riječi govoreći: ''klošaru, neću ti platiti'', poslije čega je oštećena naputila lice mjesta i otišla u DZ Jablanica, radi ukazivanje ljekarske pomoći, a zatim u SKB Mostar, gdje je hospitalizirana od 1. kolovza 2023.godine do 3. kolovoza 2023.godine, posljedicom čega je ista zadobila teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prelom lijeve očne šupljine bez pomaka", navodi su iz presude. 

Enisa nam je detaljno pričala kako je sve izgledalo.

"Prišao mi je, ja sam sjedila u stolici, udario me je šakom, podigao me iz stolice, poderao mi majicu. Pokušala sam se obraniti verbalno i fizički, naravno nije bilo moguće. Onda me je vukao sve do zadnjeg izlaza, to vam je nekih dva metra iza recepcije. Njegova supruga je pobjegla s lica mjesta, kao i kuhar, kuharica je stajala između nas dvoje. Kako je on mene gurao, tako je i ona išla, ali mislim da nije ozlijeđena. Tu u tom malom hodniku nema video nadzora, ta vrata vode prema zadnjem hodniku i bazenu, i tu sam dobila brutalne batine, najviše me udarao u glavu šakama, šamarao, ujedno i vrijeđao da sam klošarka, kurva, da sam mu razorila objekat i slično", govorila je Enisa. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.