PREDAO SE NAKON BIJEGA Uhićen i peti direktor šuma nakon otkrivenog milijunskog kriminala s prirodnim bogatstvom

Strahinja Bašević
RTRS/SNSD

Strahinja Bašević, vršitelj dužnosti direktora Šumskog gospodarstva "Romanija" Sokolac i zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, predao se jutros policiji u Istočnom Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su za Nezavisne novine potvrdili iz Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo, Bašević je uhićen odmah nakon što se predao.

"U jutarnjim satima predao se s odvjetnikom i odmah je lišen slobode", rečeno nam je kratko iz OJT-a.

Bašević je, podsjetimo, od jučer bio u bijegu, nakon što su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo u jučerašnjoj akciji uhitili četiri bivša i sadašnja direktora u Šumama Republike Srpske, uključujući i Slavena Gojkovića, dok im je Bašević pobjegao.

Podsjetimo, uz Gojkovića, uhićeni su Mladen Lakić, vršitelj dužnosti direktora ŠG "Sjemeć" Rogatica, Janko Golijanin, bivši v.d. direktora ŠG "Visočnik" Han Pijesak, i Lazo Čarkić kao v.d. direktora ŠG "Panos" Višegrad.

Oni su uhićeni zbog sumnje da su tijekom 2020. godine zloupotrebom službenog položaja i ovlasti oštetili proračun Republike Srpske putem nezakonitog poslovanja u četiri šumska gospodarstva te u Javnom poduzeću Šume Republike Srpske.