POZNATO TKO ĆE SVJEDOČITI Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku

Milorad Dodik suđenje
N1

U Sudu Bosne i Hercegovine danas će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršitelju dužnosti direktora "Službenog glasnika RS" Miloša Lukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak ročišta zakazan je za 13.00 sati.

Ranije je najavljeno kako bi na predstojećem ročištu obrane trebalo početi s iznošenjem dokaza, a Tužiteljstvo BiH je završilo s izvođenjem svojih dokaza 22. svibnja, prenosi N1.

Prihvaćeni su prijedlozi obrane predsjednika Republike Srpske za saslušanje predsjednika Vijeća naroda RS Srebrenke Golić i glavnog tajnika predsjednika RS Jelene Pajić Baštinac, te određeni materijalni dokazi.

Prihvaćen je i prijedlog Lukićeve obrane za saslušanje glavnog tajnika Vlade RS Dalibora Panića i glavnog tajnika Narodne skupštine RS Borana Bosančića.

Obrane Dodika i Lukića ranije su najavile da će, između ostalog, dostaviti kao dokumente dopise Vlade RS Vijeću sigurnosti UN-a, dokumente sa sjednice Vijeća naroda Republike Srpske, zapisnik sa saslušanja Dragana Kremenovića, akte sa sjednice Vijeća sigurnosti UN-a iz 1997. godine, te akt Parlamentarne skupštine Vijeća Europe i Okružnog suda u Banjoj Luci.

Na prethodno održanom ročištu sutkinja Sena Uzunović odbila je prijedlog obrane za saslušanje visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića i Michaela Gestingera.

Ročište koje je bilo zakazano za 19. lipnja nije održano zbog bolesti svjedoka obrane koji je trebao biti tada saslušan.

Podsjetimo, Dodiku i Lukiću se sudi zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.