POŽAR NA JAHORINI Gori i na južnom dijelu na kojem je minirano područje

Jahorina požar
Klix

Na južnoj strani Jahorine je izbio požar jučer poslijepodne i još uvijek je aktivan. Radi se o nepristupačnom terenu, a prema informacijama, jedan dio teritorija gdje je aktivan požar je i miniran, piše Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovito ga obilaze vatrogasci, ali ga nitko ne gasi.

Šef Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin za Klix.ba je rekao kako je na terenu jedna ekipa koja nadzire ovaj dio, a tijekom dana su ovaj dio obilazili i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Županije Sarajevo.

Požar ničemu ne prijeti

"Jedan dio ovog dijela je miniran. Prema informacijama vatrogasaca iz Županije Sarajevo, požar ne prijeti ničemu, kreće se prema pjeskovitom terenu i zato se očekuje da će sam biti ugašen", naveo je Vukadin.

Iako ovaj dio pripada FBiH, on napominje da će se zajednički surađivati u slučaju potrebe, kao i do sada.

Ekipi vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva je nemoguće prići ovom dijelu upravo jer navodno još ima mina u nekim dijelovima.

"Ne smijemo riskirati"

"Ne smijemo riskirati... I sam sam obilazio požar, u pitanju je stara, osušena trava", dodaje on te napominje da je napravljen plan.

Vatrogasci iz Županije Sarajevo su gasili jedan dio kojem je moguće prići, a drugom miniranom nisu mogli prići. Razmatra se i angažiranje pirotehničara.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade KS su za Klix.ba rekli da gori šuma te da se bliži selu Delijaš. Vatrogasci su, navode, boravili već danas gore, dok je druga ekipa krenula večeras te će vidjeti koliko se može intervenirati.