POVEZANI S TERORISTIČKIM NAPADOM Svih sedam uhićenih bit će predani Tužiteljstvu BiH

Pretres kuće u Bosanskoj Krupi
Screenshot/Avaz

Svih sedam uhićenih koji se dovode u vezu s terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi bit će predani u nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, potvrdio je to Avazu Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Osumnjičeni će u zakonskom roku od 72 sata biti predani Odjelu za terorizam Tužiteljstva BiH'', kazao je Boris Grubešić.

Pripadnici SIPA-e uz asistenciju MUP-a USK izvršili su u petak pretrese na devet lokacija i tom prilikom uhitili sedam osoba. Uhićšeni su Hakija Kanurić, Hidajet Mušić, Hajudin Šabić, Dževdet Mujović, Muharem Bajrić, Muhamed Delalić i Rijad Nahić. Među uhićenim je i Hakija Kanurić profesor na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

Oni se ne mogu direktno u vezu s 15-godišnjim napadačem, ali su dio šire policijske akcije.

Akcija je uslijedila nakon ubojstva policajca i ranjavanja drugoga u policijskoj postaji u Bosanskoj Krupi koje je 23. listopada počinio maloljetnik. Ovaj čin okarakteriziran je kao teroristički napad.

Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona uputilo je Općinskom sudu Bosanska Krupa prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora maloljetniku