POTVRĐENA PRESUDA PROTIV PALCA Gruđanin uhićen zbog droge, napao policajca, pronašli mu oružje

MUP ŽZH policija
Ilustracija

Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je prvostupanjsku presudu kojom je Dalibor Palac (48) iz Gruda, zbog kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari te Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje, osuđen na dvije i pol godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Presudu je potvrdio Županijski sud u Širokom Brijegu, čime je postala pravomoćna i protiv iste nije dozvoljena žalba.

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije navode da su u ovom predmetu dokazali krivnju optuženog. Optužnicu je zastupao tužitelj Josip Aničić, koji je činjenične navode dokazivao pozivanjem i ispitivanjem trojice svjedoka, trojice vještaka te provođenjem brojnih materijalnih dokaza prikupljenih tijekom istrage.

Prema optužnici, Palca su 22. svibnja 2020. godine u mjestu Visoka Glavica, Široki Brijeg, zaustavili i kontrolirali policijski službenici PU Široki Brijeg.

Tada su policijski službenici na suvozačevom sjedalu vozila VW Passat uočili marihuanu te mu izdali naredbu da izađe iz vozila. Palac je potom pokušao ponovno ući u vozilo, no policijski ga je službenik spriječio, a Palac je nasrnuo na njega, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede. Tijekom pretresa vozila i obiteljske kuće pronađena je veća količina vatrenog oružja, streljiva, te marihuana u plastičnim kantama i vrećicama, ukupne mase oko 904,097 grama, kao i novac u različitim valutama u iznosu od 20.797,75 KM – priopćilo je Tužiteljstvo ZHŽ.