POTEŠKOĆE U ČAPLJINI I LJUBUŠKOM Požar je uništio kompletnu telekomunikacijsku opremu, uključujući i trafo stanicu

Crno brdo požar
Caportal.net

Zbog više sile u vidu ozbiljnog šumskog požara koji je zahvatio područje Crno brdo, došlo je do velikih oštećenja na telekomunikacijskoj opremi Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) koja se nalazila pod zakupom na telekomunikacijskom čvorištu Crno brdo u vlasništvu BHRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj događaj je izazvao potpuni prekid mreže što direktno utječe na funkcionalnost sustava kod nadležnih organa i na lokacijama za izdavanje osobnih dokumenata u općinama Čapljina i Ljubuški, priopćeno iz IDDEEA-e.

"Nažalost, požar je prouzročio uništenje kompletne telekomunikacijske opreme, uključujući i trafo stanicu pa su zbog toga trenutno u prekidu tri komunikacijska linka, kao i dvije bazne stanice koje su neophodne za normalno funkcioniranje sustava izdavanja osobnih dokumenata i drugih sustava koji su povezani ili koriste infrastrukturu IDDEEA-e u navedenim općinama.

IDDEEA je odmah reagirala i trenutno radi na pronalaženju najbržeg mogućeg alternativnog rješenja kako bi se ponovo uspostavila normalna funkcionalnost sustava. U suradnji s nadležnim institucijama, ulažu se maksimalni napori da se problem riješi u najkraćem mogućem roku.

Svjesni smo koliko je važna dostupnost ovih usluga za građane Čapljine i Ljubuškog, te molimo za razumijevanje i strpljenje dok ne riješimo ovu situaciju. Očekujemo da ćemo uskoro imati konkretnije informacije o vremenskom okviru za popravku i ponovno uspostavljanje usluge", istaknuli su iz IDDEEA-e.