POPULARNI I U BiH Regionalni lanac pekara lani zaradio 163 milijuna eura, sada dobivaju nove vlasnike

Mlinar

Mlinar Grupa je s prihodima od 163,3 milijuna eura u 2023. godini iza sebe ostavila sve glavne konkurente budući da je drugi Pan-Pek ostvario tri puta manje prihode, od 53,7 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću hrvatsku kompaniju u pekarskoj industriji od 2021. godine vodi Mladen Veber, koji je u Mlinar stigao nakon dvadesetak godina provedenih na vodećim menadžerskim pozicijama u Atlantic Grupi te s pozicije dopredsjednika Uprave u Stanić Grupi.

Po svemu sudeći, upravo će on sudjelovati i u procesu prodaje Mlinara, koja se očekuje u narednom razdoblju, budući da istječe petogodišnje razdoblje od kada je vlasništvo preuzeo fond MidEuropa Partners. To je uobičajeno kada fondovi izlaze iz vlasništva.

"Prodaja je pitanje vremena", rekao je Veber za Jutarnji list.

Mlinar Grupa svojim poslovanjem u regiji pokriva tržište od 16 milijuna stanovnika. Mlinar Hrvatska, Mlinar Slovenija te Hleb i kifle koji posluje na tržištu Srbije čine Mlinar Grupu najvećom pekarskom grupacijom u Adria regiji.

Grupa broji 306 vlastitih prodajnih mjesta od čega 252 u Hrvatskoj, pet proizvodnih pogona u dvije države te franšiznu mrežu od 20 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini, prenosi Indikator.ba.